Vad är lajv?

Alla nybörjare på lajv är välkomna!

Lajv, eller Live Action Role-Play, är en form av interaktiv berättelse där deltagare fysiskt gestaltar sina karaktärer i en fiktiv miljö. Det innebär att deltagarna klär ut sig och agerar som sina roller för att skapa en gemensam berättelse. Lajv har ingen publik, inget manus och ingen repetition.

Lajv är en hobby som tusentals svenskar tycker är roligt att göra på sin fritid. På lajvet får vi tillsammans lämna vår vanliga vardag och kliva in i en annan värld. Det fungerar bara om vi alla är med på noterna, och därför kommer vi ha flera timmar av förberedande workshops på lördagen, innan lajvet börjar. Vi skapar trygghet i gruppen genom övningar och att tydligt förklara lajvets ramar. För lajv behöver man ingen fantasi, utan försök bara att inte prata om moderna saker som Netflix eller Ulf Kristersson, utan när du pratar så prata om vädret, maten eller fråga vad den andra tänker på.

Just på det här lajvet kommer det att röra sig andra, som inte lajvar, i närheten men vi kommer ha ett eget avspärrat område för oss själva. LajvVerkstaden skapar trygghet inom gruppen genom att ha obligatoriska workshops innan lajvet börjar. Om du vill lajva en roll som mest tittar på, är det helt okej, och om du vill lajva en roll som tar mycket plats går det precis lika bra.

Tips på hur man ger spel till andra när man lajvar: